Bereidingstijd:
Moeilijkheid

Nodig
- 250 gram peultjes
- 1 rode puntpaprika
- flinke ui
- teen knoflook
- Fry’s Vegan Chunky kip-style repen
- Kruiden: oregano, peper, tabasco, peterselie
- Witte wijnazijn
Bereiding
Maak de peultjes schoon en snij ze doormidden. Blancheer de peultjes kort (5 minuten).
In een hapjes-/wokpan fruit je de fijngesneden ui met knoflook. Voeg de kip-style repen toe zodra de uitjes glazig zijn. Even alles lekker omscheppen en doe dan de reepjes puntpaprika erbij. Als laatste de geblancheerde peultjes door alles heen scheppen.
Doe vervolgens de kruiden erbij: de oregano mag rijkelijk toegevoegd worden en voor een pittige variant een lekkere scheut tabasco.
Doe de deksel op de pan en laat het geheel even staan tot de paprika gaar is.
Draai de pit uit en roer een scheut wijnazijn door het gerecht, daarna direct serveren.
Lekker met rijst of vers wit brood.